Cristian Marius Nicula, consilier local USR din comuna Poiana Lacului, Argeș, a descoperit cum primarul PNL fura fără rușine carburant de la microbuzele școlare

0
192
Cristian Marius Nicula USR Arges
Cristian Marius Nicula USR Arges
Cristian Marius Nicula, consilier local USR din comuna Poiana Lacului, județul Argeș, a descoperit cum primarul PNL fura fără rușine carburant de la microbuzele școlare.
Cristian a depus un denunț la Direcția Națională Anticorupție, pentru delapidare și fals în acte, împotriva primarului PNL Ion Dumitrache care plătea din banii primăriei motorina pe care o folosea pentru utilajele proprii.
Consilierul USR Cristian Nicula a decis să verifice cheltuielile locale pentru combustibili după ce l-a văzut într-o seară târziu pe primarul Ion Dumitrache cum umplea bidoane cu motorină și le punea în portbagajul mașinii sale.
„Eu am fost singurul consilier local din localitate care a sesizat organele statului despre isprava primarului. Suspiciunile mele au prins contur și după ce l-am surprins pe primar, seara târziu, la benzinăria din satul Poiana Lacului, benzinărie ce are contract cu primăria. Umplea bidoane cu combustibil și le așeza în portbagajul lui. Conform înregistrărilor fiscale, mașinile Primăriei Poiana Lacului au consumat 100 de litri de combustibil pe zi în anul 2020, adică aproximativ 1.000 de kilometri realizați zilnic. Se pot face 1.000 de kilometri pe zi în România? Poate justifica primarul în fața dumneavoastră această inginerie financiară?!”, povestește consilierul Cristian Nicula.
primarul Ion Dumitrache
primarul Ion Dumitrache

Primarul a refuzat inițial să îi arate consilierului USR facturile pentru combustibil, dar a fost obligat de instanță. Din analiza facturilor pentru anii 2019 și 2020, a reieșit clar de ce Ion Dumitrache nu voia să arate cheltuielile: cifrele erau umflate, astfel că cele trei microbuze parcurgeau zilnic aproape 1.000 de kilometri, deși comuna are doar 54 de kilometri de drumuri.

Mai mult, consilierul local Cristian Nicula a observat că sumele plătite în 2019 și în 2020 pentru carburantul folosit de cele trei microbuze școlare ale primăriei au fost similare, deși cursurile au avut loc online în anul 2020, an de pandemie.
„Conform tuturor calculelor, cu suma cheltuită pentru combustibil în anul 2020, se putea face înconjurul Pământului de șapte ori. Mi-am pus în gând să demasc escrocheria cu orice preț, pentru că nu pot asista impasibil la prăduirea banilor copiilor noștri”, spune consilierul USR.
Pe baza documentelor, Cristian Nicula a depus un denunț la DNA împotriva primarului.
Frauda cu carburant se practică în mai multe administrații locale. Primarul USR din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a montat sisteme GPS pe mașinile primăriei și a introdus carduri personalizate de alimentare cu carburant pentru a preveni frauda. Măsurile au dus la un consum de trei ori mai mic de carburant și o economie în bugetul orașului de 34.000 de lei (2021 versus 2019). Cu acești bani se poate asfalta o stradă din oraș. Asta înseamnă transparență și respect pentru fiecare câmpulungean plătitor de taxe și impozite. Primarii PSD și PNL, când?

Lasă un răspuns